söndag 9 mars 2008

tvång, muslimska flickor och sex

Fp har slagit till igen: invandrarflickor skall tvingas att delta i sex- och samlevnadsundervisning mm. (DN debatt med den smaskiga titeln "Tvinga invandrarflickor att delta i sexundervisning"). Läckert, DN. Sex i kombination med våld och etnicitet säljer alltid).

Utifrån Sara Högdins avhandling (Utbildning på (o)lika villkor: Om kön och etnisk bakgrund i grundskolan), som baseras på enkäter vid 4 (!) högstadie-skolor drar fp slutsatsen att undantag inte får förekomma. Man glömmer att diskutera att även pojkar får undantag (men in mindre utsträckning). Men glömmer att diskutera att även "svenska" pojkar får undantag (i mindre utsträckning).

Fp slår fast att föräldrar inte skall få bestämma över sina barn. I alla fall inte "dom". Individen själv skall välja. Men bara om individen väljer rätt - om elever själva vill avstå från sex- och samlevnadsundervisning får inte heller göra det. Tänka fritt är stort, tänka rätt (som fp) är större.

Integration skall ske med tvång. Kulturmöten är möjliga när "dom" är som "vi". Flickor skall befrias till "vår" livsstil - inte pojkar. Vi lär ut vår värdegrund - t ex respekt för andras uppfattningar - genom att demonstrera att endast en uppfattning gäller: den som en liten högerliberal grupp under ledning av Björklund trumpetar ut.

Men inget av detta skall gälla privatskolorna. Deras elever skall inte behöva möta andra - de får umgås med de sina. Alltså: valfrihet för de få, rättning i ledet för resten.

Sex och våld och vilda västern: Sheriff Björklund - den gode - befriar jungfruar från onda muslimska banditer. Skall man vara lite snuskig kan man ju fundera hur länge jungfrun förblir jungfru när hon väl har befriats till den rätta svenska sexualiteten.

Läs även Helena Durojs blogg!

Inga kommentarer: