måndag 31 mars 2008

Gud och Sacrédeus

Dessa homofober!

Jag vet aldrig om jag skall skratta eller gråta. Lennart Sacrédeus, kristdemokrat från Dalarna, uttalar sig i Agenda om könsneutrala äktenskap. Han är övertygad om homosexuellas rätt att gifta sig kommer att leda till månggifte, sexuella relationer till djur och att sexuella relationer till barn inte fördöms.

Intressant tanke. Hur tänker han?

Föreställningen som ligger bakom bör rimligen vara att alla innerst inne vill ingå månggifte, ha sex med djur och våldta barn. Människan är innerst inne ond, och endast tvång kan hålla henne på den smala vägen.

Utifrån sådana resonemang piskades barn förr i tiden: att "spara på riset" ansågs vara att öppna dörren för otukt och allehanda "skörlevnad". Utan hårdhet, kontroll och stryk skulle barnen hamna i djävulens klor, och det ville man ju inte.

Mitt förslag är att vi piskar Lennart Sacrédeus, så att han inte hemfaller åt månggifte, pedofili eller sodomi. I gengäld låter han oss andra vara i fred - vi som inte har djävulen i oss, fastän vi inte har tagit oss namnet "Helig Gud".

I övrigt kan man ju undra om inte hans självvalda efternamn krockar med
andra budordet (2 Mos. 20:3-17 och 5 Mos. 5:6-21), som lyder Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.

Lite märkligt är också att man i Sverige fördömer fundamentalistiska religiösa regimer, medan representanter för regeringspartierna på bästa sändningstid kräver att staten skall vidmakthålla en medeltida människosyn och att gamla testamentet skall vara vägledande för statens lagstiftning. Är inte det ungefär definitionen för "fundamentalistisk"?

Inga kommentarer: