torsdag 19 juni 2008

FRA i ny roll

Dagen Efter avlyssningsbeslutet framställer sig FRA i en ny roll: offret.

Ekot uppger att et 20 tal anställda ”har fått sina identiteter röjda”. SvD citerar Politikerbloggen och uppger att de har blivit ”uthängda på nätet”.

SvD citerar överspionen Ingvar Åkesson:

- Det kan leda till att galna människor använder den här informationen för att på ett eller annat sätt skada våra medarbetare. Det kan vara allvarligt.
Bloggens källor uppger också att publiceringen på forumet är del av en systematisk kartläggning av FRA. På det svarar Ingvar Åkesson:
- Ja, det kan man väl tro eftersom det finns såna uppgifter som läggs på den här hemsidan. Det är väl fullt möjligt.


Intressant. Igår beslutade riksdagen att vi alla får våra identiteter röjda och kartlagda, att våra mail och sms registreras osv.
Systematisk.
Att FRAs ”partner” få använda informationen om oss.

Och idag skall vi alltså känna medlidande med FRA. Vi är ju alla offer för illviliga spioner och galningar som använder informationen om våra liv. Håhåjaja, du och jag, FRA ...

Blir inte styling-kampanjen lite pinsamt när den sätter igång dagen efter avlyssningsbeslutet? När Åkesson hinner uttala sig för politikerbloggen, men inte för massmedia? Och konspirations-fantasierna ... Åkesson är väl på väg till Trollywood för att sälja manuskriptet?

Inga kommentarer: