lördag 10 maj 2008

Mänskliga rättigheter - endast för svenskar

Ur SR: Sverige har fått kritik från FN-rapportören Paul Hunt för att inte papperslösa får mer generös vård.

Kommentar: nåja, så kan man också säga det. Annars menar FN att vård är en mänsklig rättighet - samma vård för alla i ett land.

Men Gunnar Axén, moderat ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, tycker att kritiken är oberättigad.
– De som är
gömda, alltså de asylsökande som har fått avslag på sina ansökningar men som olovligen är kvar i Sverige, och papperslösa, alltså personer som inte har sökt asyl i Sverige, de vistas ju olovligen i Sverige och har i dag rätt till omedelbar hälso- och sjukvård. Det får man inte neka dem.
– Vi tycker att detta handlar om personer som är i Sverige utan att ha rätt till det och att vi går tillräckligt långt i vad vi bör erbjuda i form av hälso- och sjukvård för de personerna, säger Gunnar Axén.

Intressant: avslag, olovligen, inte asyl, olovligen, inte har rätt att vara här... Dom Andra. Ut med dom, alltså. Dom är ju kriminella!

Sverige: 4 gånger

Och: vi bör erbjuda vård, vi får inte neka dem vård. Fan också ... Alltså, vi gör vad vi måste - dom ska vara glada för det. Om inte den där dumma regeln tvingade oss skulle dom få se på annat!

Nästa steg är att sätta någon lämplig markering på De Olovliga, så att inte vårdpersonal förväxlar dem med Människor, t ex med oss som har rätt att vara här. Blir det bra med en gul stjärna, Gunnar Axén?

Inga kommentarer: