söndag 25 maj 2008

fira Orwell-dagen den 17:e juni!

Efter dagens besked från Karin Enström (m) känns det lugnt.

– Det är inte fråga om att det sitter människor och avlyssnar, med hörlurar, all trafik, utan det är ju i första hand ett tekniskt sätt att söka efter information som kan avslöja om det pågår otrevliga saker mot Sverige och våra medborgare, säger moderaten Karin Enström som håller i frågan i försvarsutskottet.


Vilken lättnad. Inga underbetalda spioner längre som lyssnar på "glöm inte köpa hem mjölk, älskling".

Men hur går det till, egentligen?

Det är försvarets radioanstalt FRA som enligt förslaget ska kontrollera vad som sägs i e-postmeddelanden, sms och telefonsamtal, som passerar Sveriges gränser. Syftet är att kartlägga så kallade yttre hot mot Sveriges säkerhet. Det kan handla både om organiserad brottslighet, terrorism och rent militära hot.

Jaha. Jamen då så. Jag är ju inte terrorist, och pratar väl aldrig med terrorister. Utom med telefon-terrorister som säljer Tele2-abonnemang. Och organiserad brottslighet?
Nej, de gånger jag cyklar på gågatan beror det på att jag är lite oorganiserad
Skönt. Jag har rent mjöl i påsen. Kör hårt, Karin! Skydda oss mot brottslingar och terrorister!

För att nå dit ska FRA gå igenom innehållet i allas våra samtal och mail med olika sökord.

Que?

Alla våra mail. Alla våra samtal. Avslyssnas. Granskas. Lagras.

Hjälp, Karin Enström! Regeringen planerar otrevliga saker mot Sverige och våra medborgare! De förbereder brott mot mänskliga rättigheter (*)!

----------------------
(*) Mänskliga rättigheter artikel 12, och Europakonventionen artikel 8 fastslår rätten till integritet. Sverige har undertecknat båda.

Inga kommentarer: